Stand up-koomikon raskas työ

Monet luulevat, että koomikon työ on  helppoa. Se ei ole sitä. Työ vaatii jatkuvaa opiskelua muilta sitä tekeviltä sekä omien vahvuuksien parantamista, uuden materiaalin kehitystä ja hiomista paremmaksi, yleisön lukemista, tapahtumien järjestämistä ja itsensä promotoimista, palautteen keräämistä tutuilta, uutisten seuraamista ja maailman tapahtumien muuttumista yleisestikin. Nämä asiat olivat vain ensimmäiset asiat, jotka tulivat mieleen tässä. Jos yleisö ei naura sinun jutuillesi tästä kaikesta  huolimatta, ongelma ei välttämättä edes ole missään edellä mainituista. Näin ollen laji on erittäin haastava ja vain harvat pärjäävät siinä. Stand up koomikon urassa on kuitenkin se hyvä puoli, että yleensä vanhetessaan heistä tulee entistäkin parempia. George Carlin oli tästä hyvä esimerkki, hänen materiaalistaan kun kaikista viimeisimmät ovat niitä arvostetuimpia ja suosituimpia. Miehen legendaarinen lentokoneosuus on myös hänen myöhemmiltä vuosiltaan. Vaikka kyseinen mies olikin usein hyvin negatiivinen, hän oli myös erittäin mielenkiintoinen keikoillaan runsaiden mielipiteidensä takia. Mielipiteet olivat myös erittäin vahvoja ja melko roiseja myös. Hän ei jättänyt stand-up-esityksillään ketään kylmäksi. Jokaisella oli hänestä joku mielipide ja se on usein hyvän taiteilijan merkki. Se ei välttämättä tee koomikosta suosittua mutta arvostusta hän saa varmasti osakseen.

huippukoomikko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *