Internet valtaa maailmaa

Internet on tullut aina vain tärkeämmäksi osaksi maailman toimintaa. Tämä on toki luonnollista siinä mielessä, että käytännössä kaikki maailman tieto tallennetaan nykyisin sinne. Kirjoissa on toki toisenlaista tietoa, kuten oppia elämästä ihmisiltä, jotka ovat eläneet hienon elämän ja opettavat kaiken viisautensa alle 10-20 euron hintaan. Tätä viisautta ei saa internetistä. Toisaalta kaiken mahdollisen muun tiedon kyllä saa sieltä. Internet kertoo, kuinka lämmintä on toisella puolella maapalloa tällä hetkellä tai milloin Galileo Galilei syntyi ja mitä hän keksi. Se kertoo myös vaikkapa Michael Jacksonin studion koon ja mitkä kappaleet siellä tehtiin ja minä vuosina. Nykyisin kaikki tämä tieto on vielä huikeammin käsillä matkapuhelimissa eli tieto on aina taskussasi halutessasi. Iphonen Siri kertoo sen vielä sinulle kun vain kysyt siltä kauniisti. 4G on mahdollistanut tiedonsiirron langattomuuden lähes koko maailmaan huimalla nopeudella. Nyt voit äänittää röyhtäyksesi ja lähettää sen mp3-tiedostona parissa sekunnissa Australiaan. Ja mikäli muutama sekunti on liian pitkä aika digitaaliselle neroudellesi, adsl on vielä nopeampi keino. Silloin tieto siirtyy tuhansia kilometrejä alle sekunneissa. Teknologia on siis varsin mahtavaa nykyisin.

tietokone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>